Autóvillamosság, autóelektronika

Problémája akadt az autója elektronikájával? Nem jó az ablak, a riasztó, bármilyen kapcsoló az autójában? Vagy már kételkedik a vezetékek biztonságosságában? Nem világít a lámpája izzócsere után sem? Nem jó az önindítója?

Ez mind olyan probléma, amire ugyanannyi figyelmet kell fordítani, mint például a fékekre.

Vegyük sorra:

A biztonság érdekében kifejezetten szükséges, hogy véletlenül se maradjon lent az elromlott elektromos ablak. De azt sem engedheti meg magának, hogy ne kapcsolja be a riasztóját, és csak azért mert nem vitte el egy szerelőhöz.

 

Nem működik az irányjelző, vagy az ablaktörlő, amely nem is csak egy egyszerű hiba, ugyanis nagyobb balesetet tud okozni, mintha egyszerűen csak elkopott volna a fék! Gyengébb fékkel még megtudunk állni, míg ha nem tudja a másik autós, hogy merre szeretnék kanyarodni, nagyobb problémát okozhat, vagy ha egy felhőszakadás közepette nem működik az ablaktörlő, de nekünk időre ott kell lennünk valahol.

 

Kételkedik a vezetékek biztonságában? Ha idős már az autója, 10 évnél idősebb, akkor már nem árt átnézni a vezetékeket, biztosítékokat, hogy minden a legnagyobb rendben legyen, és véletlenül se legyen zárlat, vagy hogy nehogy kigyulladjon az autónk.

 

Nem csak a kapcsolók hibája okozhatja a nem működő lámpákat, vagy az irányjelzőt. Lehet ez vezeték vagy biztosíték hiba is, ezt is vegyük fokozottan figyelembe, a balesetek elkerülése érdekében. Sőt ezekért a hibákért, a rendőrök pénzbírsággal is megajándékozhatják az autótulajdonosokat.

 

Nem indul az autó? Lehet, hogy meghibásodott az önindító és nem kap elég áramot. Ez is egy hibalehetőség lehet, az autó nemindulásakor, ezért mindenféleképpen keresse meg a kiváló tapasztalattal rendelkező szakemberünket.