Autóklíma töltés, szerelés

Az autóklíma télen-nyáron nagy segítséget nyújt az autótulajdonosoknak. Nyáron a levegő hűtésében segít, míg télen gyorsan eltünteti a párát az ablakokról. Hát milyen jó is ez nekünk, de ez nem ennyire egyszerű. Minden évben tisztítani, fertőtleníteni kell. Párás levegő tökéletes élőhely ugyanis a baktériumok számára és a száraz időszakban a poratkák tudnak elszaporodni, amelyek ha a levegőben keringenek károsak lehetnek a szervezetre, sőt allergiás tüneteket idézhetnek elő. Továbbiakban a hibásan működő klímaberendezés növeli a fogyasztás, amely már pluszban szennyezi a környezetünket.

 

A klímatisztítás során:

-a klímakompresszor ékszíjának valamint ékszíjtárcsájának ellenőrzése
-a rendszer tisztítása és baktériummentesítése
-pollenszűrő csere
-a klímában lévő hűtőközeg és olajmennyiség ellenőrzése

 

A klímához tartozik a pollenszűrő cseréje is! A pollenszűrőn keresztül jut be a levegő a klímába, és ha már oda a koszos, baktériumokkal teli levegő került be, akkor mi Ön is ezt a levegőt fogja belélegezni. Ezek elkerülése érdekében érdemes 10000 kilométerenként a szűrőt lecserélni.

 

Nyáron a nagy melegben fokozottan oda kell figyelni a hőmérséklet-változásra. A klíma 10 fok körülire hűti le a levegőt, míg ha kint 30 fok körüli az időjárás, akkor a hirtelen hőmérséklet különbség rosszullétet eredményezhet.